Mi is az a PTC?

 2011.09.20. 20:00

PTC

Ez egy rövidítés, a Paid To Click szavak rövidítése, mellyel a linkekre vagy bannerekre történő kattintásokért fizető oldalakat jelölik. Egy kattintásért általában $0.01, $0.001, $0.005 értékeket fizetnek, de ettől teljesen eltérő értékek sem ritkák. A kattintások száma szintén változó, több oldalon is egy napon - vagyis 24 órán belül - 4 hirdetést lehet lekattintani, míg máshol ennél akár jóval többet, de lehet, hogy kevesebbet.

Érdemes pár szót ejteni itt még a PTR és PTS rövidítésekről is, melyek gyakran előfordulnak a pénzkereső oldalakon. A PTR Paid To Read-et jelent, vagyis oldalak elolvasásáért fizet a cég, megadott ideig kell egy oldalon időznünk, majd ezután jóváírják a pénzt. A PTS nem más, mint a Paid To Sign-Up, vagyis fel kell iratkoznunk különböző ajánlatokra, és ezekért fizetnek nekünk. Regisztrálás után legtöbbször bizonyos ideig aktívnak is kell maradnunk a megadott oldalon. Végül, de nem utolsó sorban, a Traffic Exchange jellegű oldalak azok, melyek egész egyszerűen arról szólnak, hogy megnézed mások oldalát (mely lehet egy blog, de bármi más jellegű is), cserében pedig ők is megnézik a tiédet. Ritkább esetben ezzel pénzt is keresel közben (pl. EasyHits4U).

Miről is szól ez pontosan? Hogyan működik?

A PTC oldalak (melyek leggyakrabban a "bux" szót tartalmazzák a nevükben, innen könnyen felismerhetőek) a hirdetések "szörföléséért" adnak pénzt nekünk. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy az ő megrendelőik, vagyis a különféle honlapok, akik hirdetni akarnak, fizetnek azért, hogy a PTC oldalak látogatókat küldjenek nekik, 10-30 másodpercig.

Rákattintasz a hirdetésre (leggyakrabban a "Surf ads", vagy csak "Ads" menüpont alatt találhatod őket), majd vársz megadott ideig, végül kapsz egy visszajelzést (pipát, okét, stb.), hogy jóváírták az összeget neked - néha rá kell kattintatod még egy megadott szimbólumra/karakterre is, vagy beírnod egy egyszerű matematikai feladat megoldását, vagy egy megadott számot/karaktert/betűsort. Átlagosan kapsz ezért 1 centet, ami nem tűnik soknak, de sok kicsi sokra megy, a nagyobb pénz pedig a "referral"-okban van, azokban az emberekben, akiknek te ajánlod a PTC oldalt, és be is regisztrálnak az általad megadott linken a te neved alá, majd kattintgatnak is.

Itt egy példa (ez csak PÉLDA, az összegek oldalanként eltérnek):
Rákattintasz 10 hirdetésre egy nap = $0.10
20 referálod rákattint 10 hirdetésre naponta = $2.00
Napi bevételed = $2.10
Heti bevételed = $14.70
Havi bevételed = $63.00

Összességében nem rossz, mert egyszerű. Mi több, ha jól reklámozod ezeket a honlapokat és affiliate linkeket (partnerlink, ami tartalmazza az egyedi azonosítód, így nyomon tud követni az alád beregisztrálókat és a feliratkozott emberek után te is kapsz pénzt) helyezel el az oldal irányába, akkor akár egészen szép summákat is össze tudsz hozni.

A fizetési módszerek rendszertől függenek. Általában a PayPal és a csekk az alap, de van hogy AlertPay és/vagy MoneyBookerst vagy egyéb módszert is elfogadnak.


 

Kattints a hirdetésre
Kattints ide

A bejegyzés trackback címe:

https://makemoneyonline.blog.hu/api/trackback/id/tr872416456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.14. 01:14:22

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása