PayPal, AlertPay, E-Gold, MoneyBookers

Hogy mik ezek? Elektronikus számlák. Az internetes pénzkereséshez mindenképpen szükséges lesz egy internetes "számla" nyitására. A legtöbb internetes pénzkeresést ajánló cég ilyen bankszámlára fizet, a csekk elavult, drága és kényelmetlen. A legnépszerűbbek az AlertPay, a PayPal, az E-Gold és a Moneybookers. Az InfinityBux AlertPay mellett LibertyReserve számlát is elfogad, de inkább előbbit ajánlom! A számlanyitás és a számlavezetés mindegyiknél teljesen ingyenes, és havidíja sincs!

Tanácsok

  • A számlanyitáshoz vagy regisztráljunk egy új, másra nem használt .com végződésű (legjobb a gmail.com) e-mail fiókot, vagy az elsődleges, leggyakrabban használt és olvasott e-mail címünket adjuk meg.
  • Válasszunk bonyolult jelszót különböző karakterekkel!
  • Az elektronikus bankok biztonságos kapcsolatot létesítenek, és soha nem kérnek sem jelszót, sem más adatot e-mailban.
  • Banki tranzakciót csak biztonságos helyről indítsunk, soha ne jegyeztessük meg a böngészőkkel a felhasználót és a jelszót, és ezen adatokat soha ne adjuk ki másnak!
  • Bizonyos időnként váltsunk jelszót!
  • Az elektronikus számlánkat feltölthetjük hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással, vagy inkasszó megbízással  Internetes vásárlások során és a munkák kifizetéseknél nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni ill. továbbítani, hanem a felhasználói név (a regisztrációnál használt e-mail cím) valamint a jelszó megadása (ez csak vásárlásnál, kifizetésnél nem!) elegendő a fizetés lebonyolításához. Ennek természetesen feltétele, hogy a webáruház vagy a kifizető szerződéses partnere legyen az elektronikus banknak.
  • A legtöbb  internetes pénzkeresést biztosító oldal  fizet PayPal vagy AlertPay számlára, vagy mindkettőre, javaslom, csak akkor válasszunk mást, ha egyikre sem fizet.

AlertPay regisztráció

Menjünk a https://www.alertpay.com/en/Default.aspx címre.

Kattintsunk a sárga színű  "Sign up now" gombra a jobb felső sarokban! 

FIGYELEM! Mindent, beleértve a nevünket, adatainkat, a jelszó emlékeztető kérdéseinket és válaszainkat, vagyis MINDENT ÉKEZET NÉLKÜL ÍRJUNK BE!

Válasszuk ki a Select Your Country menüpont alatt a görgethető sávból Hungary-t!

Válasszuk a Personal Pro elnevezésű opciót! Így korlátlan pénzmozgási limited lesz ki és befizetésnél! Ezután a Next Step-re kattints!

Salutation (megszólítás): Mr/Ms/Mrs/Dr értelemszerűen

First Name (keresztnév)

Last Name (vezetéknév)

Address Line 1 (utca, házszám)

City (város)

Region (megye)

Postal Code (irányítószám)

Citizenship (állampolgárság)

Home Phone (otthoni telefonszám, de mobil is nyugodtan megadható)

Occupation (foglalkozás)

Date of Birth (születés: hónap, nap, év) ...ezután Next Step!

A következő oldalon meg kell adni:

Email address (email cím), Password (jelszó), Re-Enter Password (jelszó mégegyszer), Transaction Pin (tranzakciós jelszó, pl. valamilyen számsor), Re-Enter Transaction Pin (a tranzakciós jelszó mégegyszer).

Password Recovery (ez az elfelejtett jelszó emlékeztetésére szolgáló kérdés és válasz, két kérdés és két válasz kell!)

1. biztonsági kérdés:

-What is the name of the street where you grew?  Mi volt az utca neve ahol felnőttél?

-What is your mother's maiden name? Mi az édesanyád leánykori neve?

-What is the first car you owned? Mi volt az első kocsid?

-Where you were born? Hol születtél?

2. biztonsági kérdés:

-What is your favorite city? Mi a kedvenc városod?

-What is your favorite animal? Mi a kedvenc állatod?

-What is your favorite song? Mi a kedvenc dalod?

-What is your favorite book? Mi a kedvenc könyved?

Third Party Information (a Nem-et válasszuk, amennyiben csak mi fogjuk használni a számlát, és harmadik fél nem), Word Verification (írjuk be a képen látható szavakat), legalul pipáljuk ki a kis négyzetet, ezzel elfogadjuk a feltételeket, majd kattintsunk a Final Step-re!

Ezután az AlertPay-től kapsz egy e-mailt a megadott e-mail címre. Lesz benne egy aktiváló link ,arra kattints rá. Utána a főoldalon az e-mail címeddel és a regisztráció során megadott jelszóval be tudsz lépni.

Ha beléptél, akkor az AlertPay számla hitelesítése jön. Erre azért van szükség, hogy a számládnak megfelelő pénz limitek ne legyenek lekorlátozva. A főmenüben (My Account) válaszd ki a "profile" menüpontot és azon belül a "Verification"-t. Utána klikkelj a "BECOME VERIFIED" gombra. Az A és B mód a legegyszerűbb, de ha nincs VISA vagy MasterCard jelzésű bankkártyánk, akkor csak az A marad. Az első (A) lehetőség úgy működik, hogy hozzáadsz az AlertPay fiókodhoz egy bankszámlát és bármekkora, tetszőleges összeget utalsz az AlertPay-edre. A második (B) lehetőség bankkártya hozzáadása, VISA vagy MasterCard, az AlertPay küld tíz centes összeget rá, és a bankkártya kivonatodon (vagy SMS-ben is, ha a bankodtól SMS-üzenetekben is kéred a tranzakciók jelzését) a tranzakcióval együtt megjelenik majd egy számsor, amit be kell pötyögnöd, és kész is.

PayPal regisztráció

A PayPal a legnépszerűbb elektronikus számlatípus, ezért az AlertPay mellett csak ezt emelném még ki. Itt lehet a regisztrációt megejteni: https://www.paypal.com/hu 

Ez pedig egy remek kis segédlet, mely lépésről lépésre bemutat mindent azoknak, akiknek nehézségeik lennének a regisztráció során: http://www.dtsh.hu/?site=105#register


Banner csere Csere lapunk.hu  

 
BannerCsere2004 - 1:1